Liverpool mot Chelsea

Det var ett ångestfyllt möte på lördagen mellan två lag som har haft väldiga problem denna säsongen. Båda lagen är i väldiga behov av poäng för att jobba sig upp mot en topp 4-placering.

Chelsea med flera nyförvärv på planen

Chelsea ligger just nu på 10:e plats efter en väldigt tung första halva av säsongen. Problemen har Chelsea nu försökt lösa genom att köpa in flertalet nya spelare under januarifönstret. Mudryk har vi nämnt tidigare här i bloggen men Chelsea har även värvat andra spelare. En av dom fick plats direkt i Chelseas startelva mot Liverpool. Benoit Badiashile spelade i och för sig även mot Crystal Palace men han fick sättas på prov på riktigt för första gången mot väldigt tufft motstånd denna lördag på Anfield Road. Han satte knappt en fot fel och försvarade med bravur bredvid backkollegan Thiago Silva. Chelseas försvar är en sak som har varit dålig denna säsongen så att Badiashile kunnat komma in stabilt på detta sätt är imponerande.

Mudryk fick komma in i andra halvlek

Det var efter något av ett budkrig mot Arsenal som Chelsea säkrade Mudryks underskift och fick honom till klubben. I den 55:e minuten fick han komma in och han visade snabbt vilken kvalitet han har. Även om det inte blev några mål så fick vi se prov på fin teknik, dribblingar och ett bra passningsspel. Detta är en spelare att hålla ögonen på.

Hos Liverpool fick Gakpo återigen chansen från start och hade ett par bra lägen.

Ett oavgjort resultat gynnar ingen

Matchen slutade 0-0, det ska dock tilläggas att båda lagen hade flera fina chanser men i övrigt var det en ganska långsam och tråkig match. En poäng till varje lag är inte något som gynnar någon i jakten på toppen men känslan är att det var två lag som inte riktigt är sig själva. Med under två veckor kvar av silly season så får vi se om det kommer in några värvningar som kan förstärka lagen ytterligare.