Emirates

Manchester United kom till Emirates Stadium med 11 raka matcher utan förlust. Arsenal har även dom ett fantastiskt facit. Ett lag förlorade och ett lag ryckte i toppen.

En av säsongens mest underhållande matcher

Manchester United öppnade säsongen med 2 raka förluster och låg i botten av tabellen i Premier Leauge. Nu 18 matcher senare ligger de på en fjärdeplats och vid seger borta mot Arsenal krymper avståndet mot Arsenal i toppen. Ja, man kan definitivt säga att det var en match med en hel del i potten.

Arsenal öppnade aggressivt men Manchester United tog ledningen. Det var en briljant individuell prestation av Marcus Rashford som gav Manchester United ledningen. Han tunnlade först Tomas Partey för att sedan med en riktig kanon skjuta bolen vid Ramsdales högra stolpe. Ett väldigt snyggt mål.

Arsenalkunde snabbt kvittera, 8 minuter senare var det Eddie Nketiah som nådde högst på Granit Xhakas inlägg och 1-1 var ett faktum och det resultatet stod sig till halvtidsvilan.

Arsenal dominerade andra halvlek

Arsenal kom återigen ut väldigt starkt och dominerade från minut ett. 2-1 skulle också komma ganska snabbt, det var Bukato Saka som fick med sig bollen in från sin högerkant och kunde med ett precist skott skjuta bollen i mål vid De Geas högra stolpe, kanske skulle målvakt räddat skottet men det låter vi vara osagt.

Manchester United gav inte upp, trots att det i många stunder var utspelade. Det skulle ge utdelning. Efter en hörna där Ramsdale inte lyckades boxa undan bollen kunde Martinez på ett finurligt sätt lobbnicka bollen förbi samtliga spelar in i mål. 2-2, game on!

Om Manchester United inte gav sig så gjorde verkligen inte Arsenal det heller. Från minut 65 och framåt var det bara ett lag på banan. Och det hårda jobbet och de skapade målchanserna skulle bära frukt. I den 90:e minuten efter en något tilltrasslad situation fick Arsenal in 3-2 via Eddie Nketiah som alltså blev tvåmålsskytt och matchvinnare.

Arsenal är därmed tillbaka med 5 poäns försprång till Manchester City, dessutom med en match mindre spelad.