Trossard

Det har hänt mycket de senaste 24 timmarna under transferfönstret, framförallt i England.

Premier League står för 95% av värvningarna

Det är vida känt att Premier League-klubbarna gillar att spendera. Det är så pass mycket pengar i rörelse bland dessa klubbarna och dom spenderar väldigt mycket mer än övriga europa.

Trossard till Arsenal

Nyheten kom idag på förmiddagen att Arsenal var i långt gångna förhandlingar med Brighton om en övergång för spelare Leandro Trossard. Det tog inte många timmar innan det sedan kom fram att förhandlingarna var klara och klubbarna hade kommit överens om en övergångssumma som kan bli värd upp till ca. 300 miljoner kronor, inklusive bonusar. Leandro Trossard är en 28-årig belgisk landslagsman som har varit i väldigt god form under säsongen men som har fått stå på sidlinjen de sista matcherna. Med största sannolikhet är det för att han har varit sugen på att lämna klubben och lyssnar på olika anbud.

Danny Ings till West Ham

Aston Villa-anfallaren och den tidigare Liverpool och Southampton-anfallaren Danny Ings blev idag klar för West Ham United. West Ham köper alltså Danny Ings från Aston Villa för ca. 180 miljoner kronor. En värvning som kan visa sig väldigt viktig för West Ham som har haft stora problem med målskyttet denna säsongen. Michael Antonio har inte alls varit i from som tidigare år. Kanske kan vi få se Ings från start redan på lördag mot Everton.

Noni Madueke till Chelsea

Som ni säkert redan vet så har Chelsea gått all in de två senaste transferfönsterna och bara hittills i januari har laget spenderat över 1,5 miljard på nya spelare. Mudryk blev klar förra helgen och nu värvar man alltså in ytterligare en spelare. Chelsea får betala PSV 450 miljoner i runda svängar för Madueke. Spelaren åkte till London nu ikväll för den medicinska undersökningen.

Chris Wood till Nottingham Forest

Chris Wood kom till Newcastle förra vintern när Callum Wilson utgick skadad. Nu har Wilson kommit tillbaka och spelar väldigt fin fotboll och tillsammans med Alexander Isak har Newcastle tillräckligt många anfallare. Att släppa Chris Wood till Nottingham på lån känns därmed helt rimligt. Nottingham behöver få till anfallsspelet och Newcastle slipper betala lön till en spelare som knappt får speltid. Win/win!