Manchester City

Idag kom Premier League med ett pressmeddelande som anklagar Manchester City för att ha brutit mot över 100 ekonomiska regler de senaste 10+ åren. Efter en fyra år lång utredning, så ser det ganska mörkt ut för klubben som kan komma att få poängavdrag, ja, till och med åka ur Premier League.

Manchester City, poängavdrag eller degradering?

Om anklagelserna kan bevisas skulle dessa vara de grövsta brotten som begåtts av en klubb i Premier Leagues historia. Den oberoende kommissionen som kommer att gå igenom anklagelserna kan rekommendera att City utesluts från Premier League alternativt dra av poäng om de finner klubben skyldig.

Andra straff som Manchester City kan få är värvningsförbud och grova böter. I pressmeddelandet listas flera av reglerna som Manchester City ska har brutit mot och det handlar bland annat om att den tidigare tränaren Roberto Mancini ska ha fått ett hemligt kontrakt där hans lön fördubblats via en klubb i Abu Dhabi. Detta för att Manchester City ska se ut att ha mer pengar tillgängliga än de egentligen ska ha haft. Detta är bara en av anklagelserna om undanhållna ekonomiska utgifter från klubben.

Olovlig kontakt med unga spelare

Förutom de ekonomiska brotten som Manchester City anklagas för så handlar det även om att de kontaktat spelare som är under den åldern som tillåts. Klubbar värvar ofta unga talanger, det är ingen hemlighet men det finns ett regelvärk och det finns till för att följas. Att en rik klubb ska undantagas dessa regler är såklart inte rimligt.

Manchester City välkomnar en oberoende utredning

I ett pressmeddelande som kom under eftermiddagen säger sig Manchester City sig vara förvånade över anklagelserna. Men välkomnar en oberoende utredning.

Manchester City FC är förvånade över dessa påstådda brott mot Premier League-reglerna, särskilt med tanke på det omfattande engagemanget och den enorma mängden detaljerat material som EPL har försetts med. Klubben välkomnar granskningen av denna fråga av en oberoende utredning, för att opartiskt överväga den omfattande samlingen av obestridliga bevis som finns till stöd för dess ståndpunkt. Vi ser fram emot att denna fråga kommer redas ut en gång för alla

https://www.mancity.com/news/club/club-statement-premier-league-63811282

Det kan ta lång tid innan vi får se en lösning på detta då det är en så komplex situation. Hur tror du att det går? Kommentera nedan.