Emirates

Snacka om en händelserik helg i Premier League. Managers får sparken, VAR-kaos, topplag tappar poäng och jagande lag vinner. Det kommer att bli en spännande vår i Premier League. Här kommer de senaste sportnyheterna från helgens Premier League.

Manchester City närmar sig Arsenal

Ligaledande Arsenal är inne i något av en formsvacka. Förra veckan förlorade de borta mot Everton och i lördags var det återigen dags att tappa poäng när laget spelade oavgjort mot Brentford hemma på Emirates Stadium. Det var inte helt utan kontroverser dock. Det finns flera omdiskuterade domarbeslut som har tagit över. En billig frispark i första halvleken när Brentford kunde ha gjort mål på ett friläge men domaren valde att blåsa frispark till Arsenal i vad som tycks vara en felbedömning. Den stora missen kom dock i den andra halvleken. Arsenal gjorde 1-0 genom Trossard och laget jobbade nu för att försvara sin ledning. Brentford kämpade på bra och hittade ett par bra lägen. Till slut fick de dock hål på Arsenal i en tilltrasslad situation. Vad vi i efterhand fick veta var att VAR hade missat en offside.

VAR missade en offside som kan ha stor betydelse

Det var Ivan Toney’s mål som egentligen skulle ha underkänts. Detta då spelaren som passade till målet var i en offsideposition när han fick passningen till sig. Detta missade VAR helt när de kontrollerade målet och fokuserade istället på en tidigare situation. Domarförbundet har kontaktat klubbarna som är involverade och säger att de kommer att utreda vad som har hänt. Det svar de har kommit men än så länge är att det handlar om ett ”mänskligt misstag”. Det är såklart svårt för Arsenal att acceptera men, gjort är gjort. Det blev alltså delad pott i matchen som slutade 1-1.

Manchester City vann enkelt mot Aston Villa

För City’s del, som är laget närmast bakom Arsenal hade de en relativt enkel match mot Aston Villa. Rodri kunde göra 1-0 redan i den 7:e minuten. Sedan kunde Gundogan och Mahrez fylla på till 2 och 3-0 innan halvtidspausen. Det betyder att det nu bara skiljer lagen tre poäng inför ödesmötet lagen emellan på onsdag när Manchester City åker till Emirates Stadium.

Manchester United ångar på

För Manchester Uniteds del så ser det ljust ut. På söndagen kunde laget plocka med sig tre poäng från bortamötet mot Leeds. Rent spelmässigt så såg det inte speciellt bra ut och Leeds skapade väldigt mycket. Men Manchester United stod upp bra i försvaret och kunde sent i den andra halvleken göra ett vackert mål till 1-0. Marcus Rashford nickade snyggt in målet efter ett perfekt avvägt inlägg från Luke Shaw. Rashford är i sin livsform och han sprudlar verkligen med självförtroende just nu. Garnacho döda sedan matchen med, även det ett väldigt vackert mål

Manchester United är för tillfället bara 5 poäng bakom Arsenal, dock med två matcher mer spelade. Men det är klart och tydligt att Erik Ten Hag har gjort ett fantastiskt arbete sedan starten av säsongen.

Tottenham åkte på en rejäl omgång

Tottenham som något överraskande slog Manchester City förra helgen åkte till King Power Stadium fulla av självförtroende. Det skulle dock visa sig att Leicester var det hungrigare laget. Tottenham gjorde visserligen det första målet men det vände snabbt. Matchen slutade 4-1 och Antonio Contes återkomst till bänken, efter en tids frånvaro på grund av en operation kunde definitivt varit bättre. Tottenham hade hoppats på att plocka ytterligare trepoängare för att kunna närma sig lagen i topp 4 men det får ta nya tag nästa vecka. Ytterligare bakslag för Tottenham var att Bentacour utgick skadad och förväntas vara borta resten av säsongen.