Jesse Marsch

Nyheten kom inte helt oväntat förra veckan att Jesse Marsch fick sparken från Leeds. Även Southamptons tillfällige tränare fick gå redan efter 14 matcher.

Jesse Marsch tog över efter Bielsa

Det såg lovande ut under slutet av förra säsongen när Jesse Marsch tog över efter att Marcelo Bielsa fått sparken. Han lyckades rädda kvar Leeds i Premier League och laget spelade fin fotboll. Detta till trots så har det gått väldigt tungt för Leeds denna säsongen och efter förlusten mot Nottingham fick Leeds ledning nog. Jesse Marsch fick dagen efter sparken och Leeds letar nu efter en lämplig ersättare. Det har varit många namn på tapeten men ingenting är klart i skrivande stund.

Southampton är ett sjunkande skepp

När Rolf Hattenhuttel fick sparken tidigare i vintras så hoppades många Southamptonfans att det skulle ske förändringar och att laget skulle börja plocka poäng igen. Den som fick uppdraget var den dåvarande Lutontränaren Nathan Jones. Han hade gjort ett väldigt bra jobb med Luton som ligger på den övre halvan i The Championship. Det visade sig dock vara en för stor uppgift för gode herr Jones. Redan efter 14 matcher på managerposten har nu Southampton sparkat tränaren. Detta efter en riktig plattmatch hemma mot Wolverhampton. Wolves som dessutom fick en man utvisad tidigt i den första halvleken. Southampton gjorde 1-0 men Wolves lyckades ta sig tillbaka in i matchen och även vända och vinna. Detta var tillräckligt för att Southampton tvingades sparka Jones. Vem som ska ta över är i dagsläget okänt men ska Southampton klara sig kvar i finrummet så krävs det förändring direkt.