Arsenal City

Det var en högintressant match som väntade på onsdag kväll. Ligaledaren Arsenal tog emot ligatvåan Manchester City på hemmaplan. Arsenal hade inför matchen inte förlorat någon av säsongens hemmamatcher.

Arsenal ägde bollen men slarvade

Det var en första halvlek som inte såg ut riktigt som många hade trott på förhand. Manchester City är vanligtvis det bollförande laget och är väldigt skickliga på att spela på det sättet. Men här var det Arsenal som höll i taktpinnen och hade hela 64% bollinnehav i den första halvleken. Trots detta så var det en match som böljade mycket fram och tillbaka och det var Manchester City som drog det längsta strået. Efter en långboll som såg ofarlig ut så slog Arsenals högerback en dålig hemåtpass som Kevin De Bruyne läste på ett bra sätt, kunde plocka upp och snyggt lobba den över Aaron Ramsdale i Arsenals mål.

Arsenal kom tillbaka starkt

Arsenal blev inte nedskjutna efter målet utan började istället spela ett rakare spel med mer djupledshot. Detta var också det som gjorde att de kom tillbaka in i matchen. Granit Xhaka såg en djupledslöpande Eddie Nketiah som lyckades komma undan sin försvarare och sköt ett skott förbi Ederson i Manchester Citys mål. Bollen räddades dock på mållinjen men domaren valde att blåsa straff till Arsenal. Det var Ederson som hade fullföljt sitt försök att rädda Nketiahs skott och då tacklat Eddie Nketiah.

Saka gick fram för att slå straffen och satte den kyligt vid målvaktens högra stolpe.

Manchester City med en takstiskt perfekt andra halvlek

Arsenalfansen kändes positiva när halvtidsvisslan ljöd men de skulle tystas ganska snabbt in i den andra halvleken. Manchester City valde att göra ett par taktiska byten och detta medförde att Arsenal blev pressade högt och kunde inte spela sig ut på samma sätt som de kunde i den första halvleken. Manchester Citys press visade sig alltför stark och ytterligare ett defensivt misstag gav City chansen igen. Kevin De Bruyne hittade Erling Haaland i straffområdet som snabbt passade vidare till Ilkay Gundogan som i sin tur klackade vidare bollen tillJack Grealish som kunde sätta 2-1 till City.

Haaland fortsätter ösa in mål

City utökade sedan till 3-1 när Arsenal förskte spela mer aggresivt. Denna gången var det Erling Haaland som kunde sätta dit 3-1 efter en väldigt fin passning från Kevin De Bruyne. Efter detta var matchen ganska avslagen och Arsenals spelare hängde med huvudena.

City i topp med en match mer spelad

Manchester Citys seger tar dom upp till toppen av Premier League, på samma poäng som Arsenal men med bättre målskillnad. Det ska tilläggas att Arsenal har en match mindre spelad än både Manchester United, på tredje platsen och Manchester City på förstaplatsen. Sällan de senaste åren har det var tre lag i toppen med så få lag emellan sig. På lördag forsätter Premier League och då möter Arsenal Aston Villa på bortaplan och Manchester City möter Nottingham, även dom på bortaplan.