Premier League

Helgen i Premier League öppnas med Manchester-derbyt och avslutas med derbyt i norra London.

Derbyhelg med massor på spel

Som sagt så öppnar Premier League-omgången med Manchester United mot Manchester City. Detta är en match som betyder oerhört mycket för båda lagen. Man United kan komma närmare toppen och City behöver poäng för att knapra in på Arsenals försprång på förstaplatsen. I detta mötet tidigare under säsongen så vann Manchester City komfortabelt med 6-3 men Manchester United har vuxit ordentligt den senaste tiden och kommer in till matchen fulla av självförtroende.

En av de spelarna som har bäst form i hela Premier League just nu är Marcus Rashford som har gjort mål i sex raka matcher. Man kan också se en enorm skillnad på Manchester Uniteds mittfält där Casimeiro styr och ställer ordentligt vilket get Bruno Fernandes mer frihet att göra det han gör bäst längre upp i banan. Manchester United har gjort klart med en ny anfallare i Wout Weghorst men han kommer inte att vara tillgänglig för denna match.

Ni kan se det första derbyt denna derbyhelg på lördag 13:30

Tottenham – Arsenal avslutar omgången

Precis som in Manchester derbyt så betyder även derbyt i norra London väldigt mycket för båda lagen. Tottenham har haft en ganska tunghöst men är fortfarande med i jakten om topplaceringarna. Trots att det inte sett speciellt bra ut spelmässigt så har de fått med sig poäng och är inte långt ifrån att komma upp på en topp 4-placering.

Arsenal å andra sidan har varit bättre än någonsin denna säsongen och har bara förlorat en match (mot Manchester United). De spelade oavgjort i den senaste omgången hemma mot Newcastle och nu behöver de får med sig tre poäng för att hålla försprånget i toppen. Historiskt sett, i alla fall de senaste säsongerna så har de haft svårt mot Tottenham på bortaplan så det ska bli intressant att se hur de kan stå upp denna gången. Tappet av Gabriel Jesus har inte märkts av speciellt mycket hittills men det kan börja visa sig i matcher som denna.

Tottenham – Arsenal spelas på söndag klockan 17:30

Helgens Premier Legue-matcher

  • 13:30: Man Utd – Man City
  • 16:00: Brighton – Liverpool
  • 16:00: Everton – Southampton
  • 16:00: Nottingham Forest – Leicester
  • 16:00: Wolves – West Ham
  • 18:30: Brentford – Bournemouth

Sunday 15 January 2023

  • 15:00: Chelsea – Crystal Palace
  • 15:00: Newcastle – Fulham
  • 17:30: Spurs – Arsenal

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *