White hart lane

Det var mycket som stod på spel i helgen när 4 av topp 5-lagen möttes. Manchester City mötte Manchester United borta och Tottenham tog sig an Arsenal på hemmaplan.

Manchester United överraskade hemma mot Manchester City

Efter mötet på Etihad Stadium i höstas (6-3 till Manchester City) så var det många som trodde att Manchester City skulle få med sig tre enkla poäng från Old Trafford. Så blev det inte utan Manchester United överraskade ordentligt. Manchester City ägde stora delar av första halvleken men lyckades inte få in bollen bakom De Gea i Manchester Uniteds mål. I andra halvleken spelade Manchester United med mer självförtroende.

Det var trots det Manchester City som tåg ledningen. Jack Grealish hittade rätt med pannan efter ett fint inlägg av Kevin De Bruyne.

Det var här det vände för Man United. De började pressa Manchester City och lyckades komma högre upp i banan. 1-1 kom också efter ett väldigt omdiskuterat mål som först vinkades av för offside. Marcus Rashford var i offsideposition men rörde aldrig bollen, Bruno Fernandes tog vara på chansen och kunde snyggt placera in bollen bakom en chanslös Ederson i Manchester City’s mål. Kort därefter lyckades Manchester United kontra igen, denna gången var det Garnacho på vänsterkanten som spelade in bollen på ett perfekt sätt och Marcus Rashford kunde enkelt skjuta in 2-1.

Arsenal manövrerade ut Tottenham

Dagen efter Manchesterderbyt var det dags för Londonderby. Tottenham tog emot Arsenal på Tottenham Hotspur Stadium. Ett formsvagt Tottenham mot ligans formstarkaste lag hade inte mycket att sätta emot i första halvlek och Arsenal kontrollerade matchen fullständigt. Precis som det har varit under hela säsongen så har Tottenham två sidor och i andra halvleken kom laget mer aggressivt och mer på tårna. De skapade flera farliga chanser som hade kunnat ändra matchbilden helt och hållet. Harry Kane och Ryan Sessegnon hade båda fina lägen men Aaron Ramsdale i Arsenals mål storspelade och höll nollan.

Det gav Arsenal tre väldigt viktiga poäng i toppen, särskilt med tanke på att Manchester City tappade poäng. Det är nu 8 poäng mellan Arsenal och Manchester City i toppen där Newcastle och Manchester United också jagar med nio poäng upp till Arsenal.