Lech Poznan Djurgården

Djurgådens kvartsfinal i Uefa Conference League slutade med förlust borta mot polska Lech Poznan.

Lech Poznan för starka för Djurgården i det första mötet

Djurgården fick inte hålla mycket i bollen i den första halvleken när Polackerna hade närmare 70% bollinnehav. Bollinnehavet lönade sig sent i den andra halvleken när Poznan gjorde 1-0. Djurgården stack upp några gånger skapade ett par lägen men inga klara chanser i den första halvleken. Det såg bättre ut när Djurgården kom ut i andra halvleken och försökte pressa Poznan lite högre upp i banan. De skapade också en riktigt bra chans men skottet gick högt över ribban, tyvärr för Djurgården.

Efter detta lyckades Lech Poznan ta tillbaka taktpinnen och kunde styra spelet betydligt bättre och i den 82:a minuten lyckades de också göra 2-0. Poznan var även nära att sätta dit 3-0 precis i slutet av matchen men skottet gick över.

Inte omöjligt för Djurgården att ta sig vidare

Djurgården tar nästa torsdag emot Lech Poznan hemma på Tele2 Arena och där är Djurgården starka. Det kommer såklart att bli väldigt tufft att ta ikapp ett 2-0-underläge men omöjligt är det absolut inte. Det gäller för Djurgården att sätta sina chanser och försöka hålla tätt bakåt. Hemmapubliken kan förhoppningsvis hjälpa till att lyfta Djurgården så Sverige kan få ett lag vidare i Europaspelet.