White hart lane

Det har i veckan spelats returmöten i åttondelsfinalerna i Champions League vilket har gett oss 4 kvartsfinalister. Resterande lag kommer att bli klara under nästa vecka.

Chelsea vände starkt hemma mot Dortmund

Chelsea förlorade bortamötet mot Dortmund och har varit i väldigt dålig form de senaste månaderna. Trots det så lyckades de vinna hemma på Stamford Bridge med 2-0. Dortmund startade matchen väldigt stark och hade flera chanser men det var Chelsea som satte dit det första målet genom Raheem Sterling. 2-0-målet kom på straff efter en något omdiskuterad situation. Kai Havertz missade först men fick slå om straffen då det var flera spelare inne i målgården när straffen slogs. På det andra försöket var han väldigt kylig och Chelsea vann välförtjänt. Kanske kan detta ge Graham Potter lite hopp om att Cheslea ska kunna spela upp sig även i Premier League.

Milan vidare efter 0-0 mot Tottenham

Milan vann som bekant i det första mötet på San Siro och ägnade sig mest åt att försvara sig mot Tottenham i London. Ett riktigt sömpiller till match där Tottenham var när ett par gånger men inte lyckades göra mål. Milan alltså vidare via 1-0 på hemmaplan. Zlatan var inte uttagen i truppen.

Bayern enkelt vidare mot ett skadedrabbat PSG

Bayern är otroligt starka på hemmaplan så efter segern i den första matchen visste vi att det skulle bli otroligt tufft för PSG att vända och ta sig vidare. Dessutom så skadade sig Neymar för två veckor sedan och missar resten av säsongen. PSG spelade aggresivt och kämpade hårt för att försöka slå hål på Bayern. Det gick inte vägen och istället kunde Bayern göra både 1 och 2-0 och då fanns det inte längre någon chans för PSG att gå vidare.

Benfica krossade Brugge över två matcher

efter att Benfica vunnit mot Brugge i det första mötet så kändes detta redan över. Och så var också fallet. Det blev en total överkörning av portugiserna på hemmaplan. Brugge kunde inte stå emot alls. Matchen slutade 5-1 och alltså 7-1 över två matcher. Benfica enkelt i vidare till kvartsfinal.