Champions League lottning

Det återstår bara åtta lag i Champions League och lottningen är klar. Det blir några otroligt spännande matcher de kommande månaderna.

Manchester City mot tuffaste motståndet

Det blev en tuff lottning för oddsfavoriten Manchester City, de ställs mot en av de andra favoriterna i Bayern Munchen. Ett möte där Pep Guardiola kommer att få möta sitt gamla lag. Manchester City går in i mötet som knappa favoriter men i Champions League kan allting hända. Det första mötet spelas den 11:e april.

Zlatans Milan möter Italienskt motstånd

Det blir ett väldigt spännande dubbelmöte i Italien. Milan lottades mot formidabla Napoli som leder Serie A överlägset. En drömlottning för båda lagen är känslan. De känner varandra väl och slipper dessutom resa speciellt långt för att spela matcherna. Vi får se om Zlatan blir uttagen i truppen, han var ju lämnad utanför tidigare under säsosongen.

Inter möter portugisiskt motstånd återigen

Inter mötte Porto i åttondelsfinalerna och det är återigen dags för portugisiskt motstånd för italienarna. Det är Benfica som kommer att stå för motståndet under kvartsfinalerna efter att laget fullkomligen kört över Brugge i åttondelen.

Graham Potter mot Real Madrid

Han hade säkert önskat sig enklare motstånd, gode Herr Potter. Real Madrid blev det och det är ingen enkel match för något lag. De regerande mästarna börjar dubbelmötet på hemmaplan på Santigao Bernabeu. Kan Chelsea överraska och ta sig vidare? Om de spelar som de gjort hittills i säsongen så kommer det inte att gå men kanske kan de skrälla sig vidare?

Spelschema Champions League

Första mötetMatchAndra mötetMatch
11/4Benfica – Inter19/4Inter – Benfica
11/4Man City – Bayern19/4Bayern – Man City
12/4Real Madrid – Chelsea18/4Chelsea – Real Madrid
12/4Milan – Napoli18/4Napoli – Milan