Europa League

Det är dags för åttondelsfinaler i Europa League och lottningen är klar. Vi har några riktigt intressanta matcher att se fram emot. Kolla in samtliga matcher nedan.

Flera storlag i Europa Leauge

Manchester United, Juventus, Arsenal, Sevilla och Sporting, för att nämna några av de storklubbarna som fortfarande är kvar i Europa League. Manchester Untied, som slog ut Barcelona har visat fantastisk form de sista månaderna och får ses som en av favoriterna att vinna turneringen. Samtidigt har lag som Sevilla haft problem i ligaspelet men övertygat i Europa League och de har vunnit turneringen vid ett flertal tillfällen tidigare ochska inte räknas bort. José Mourinhos Roma är också kvar och hans erfarenhet ska inte underskattas när det kommer till stora Europeiska turneringar. Även den gamla damen, Juventus är kvar som även dom har haft problem i ligan men har på senare tid hittat bättre form.

Åttondelsfinaler Europa League – Spelschema

Matcher spelas som vanligt, en hemma och en borta för samtliga lag. Ingen bortamålsfördel ges längre utan det är det totala resultatet som gäller om båda lagen vinner varsin match t.ex. Spelschemat ser ut som följande:

Första mötet, 9/3Lag
18:45Sporting – Arsenal
18:45Union Berlin – Union Saint-Giloise
18:45Leverkusen – Ferencvaros
18:45Roma – Real Sociedad
21:00Sjachtar Donetsk – Feyenoord
21:00Manchester United – Real Betis
21:00Juventus – Freiburg
21:00Sevilla – Fenerbahce
Andra mötet, 16/3Lag
18:45Freiburg – Juventus
18:45Feyenoord – Sjachtar Donetsk
18:45Real Betis – Manchester United
18:45Fenerbahce – Sevilla
21:00Arsenal – Sporting
21:00Union Saint-Giloise – Union Berlin
21:00Ferencvaros – Leverkusen
21:00Real Sociedad – Roma

Finalen spelas i Budapest

Den 31:a Maj 2023 spelas Europa league-finalen i Budapest på Puskas Arena. Arenan tar över 65000 åskådare så det kommer att bli en ordentlig folkfest. Vilka lag som tar sig dit återstår att se. Just nu har Arsenal och Manchester United lägst odds på att ta sig hela vägen.