Liverpool real

Det var ett högintressant möte som väntade mellan dessa två storklubbar. En repris från Champions League-finalen från förra året. Liverpool som har hittat formen mot ett Real Madrid som inte har varit på topp denna säsongen.

Blixtrande start av Liverpool

Liverpool kom ut fulla av självförtroende och öste på från första minuten. Detta gav utdelning direkt. Efter ett blixtrande anfall där Salah slutligen slog en perfekt passning som Darwin Nunez snyggt klackade in förbi Courtois i Real Madrid-målet. Kort därefter var det dags igen, denna gången en megatabbe från Courtois efter en hemåtpass som han hade problem att kontrollera och Mohamed Salah högg direkt och sköt in 2-0 till Liverpool. Detta redan efter 14 minuter. Publiken ljublade, Liverpool så fantastiska ut och allt skulle väl gå deras väg?

Vinicius Jr och Benzema show

I den 21:a minuten skulle det vända för Real Madrid. I ett trängt läge i vänster ytterposition i Liverpools straffområde hittade på något vis Vinicius Jr. tillräckligt med utrymme för att snyggt skjuta in bollen i det bortre hörnet förbi Alison och plötsligt var det 2-1. Detta efter att Liverpool haft bud på fler mål och såg ut att kontrollera matchen.

Vi pratade tidigare om Coutois tabbe till Liverpools 2-0-mål, detsamma skulle sedan hända på den andra sidan av planen på nästa precis samma sätt. Alison fick en enkel hemåtpassning av Joe Gomez och skulle passa den vidare och träffade då benet på Vinicius Jr. och bollen studsade på ett retfullt sätt in i mål. 2-2 och Vinicius Jr. är plötsligt två målskytt.

Svargt försvar av Liverpool

I början av den andra halvleken fick Real Madrid frispark strax utanför Liverpools straffområde längs kortlinjen. Modric spelade in bollen och där kunde Eder Militao helt omarkerad nicka in 3-2 till Real Madrid. Väldigt märkligt försvar från Liverpools sida. Sedan gick det utför för Liverpool på alla sätt. Benzema kunde skjuta in fyra två efter att bollenvia Joe Gomez seglade in i mål. Benzema skulle sätta det sista målet också efter att han på ett snyggt sätt lurat ner Alison och sätta 5-2 som alltså blev slutresultatet.

Kan Liverpool vinna i Madrid?

Om några veckor är det dags för returmöte på Santiago Bernabeu och då gäller det för för Liverpool att gå all in framåt om de ska kunna ta sig vidare. De behöver vinna kommande match mot Real Madrid med minst tre mål för att kunna ta sig vidare. En nästintill omöjlig uppgift men de har lyckats med det förut så man ska trots allt inte räkna bort Liverpool helt.

Det var en fantastisk match vi fick se och vi kan inte vänta på vad som ska hända i returmötet.