Manchester United

Ligacupfinalen blev precis som väntat en väldigt jämn batalj. Det var två snabba mål i den första halvleken som avgjorde möte och Manchester United kunde ta sin första titel på 6 år.

En tight tillställning

Det var en väldigt jämn första halvlek vi fick bevittna där båda lagen skapade en del halvchanser. Det var dock 5-6 minuter i slutet av den första halvleken som avgjorde mötet. Det första målet kom via en fast situation från Luke Shaw som slog ett perfekt avvägt inlägg och Casemiro kom högst och nickade in 1-0 till Manchester United. Bara några minuter senare kom Marcus Rashford nästan fri mot mål efter en fin passning från Wout Weghorst. Via backen Sven Botman lirkarde sig bollen in i mål bakom Karius i Newcastglemålet.

Newcastle pressade på i andra halvlek

Newcastle försökte verkligen allt vad de kunde i den andra halvleken och de kom nära ett flertal gånger men Manchester Uniteds försvar och David De Gea försvarade väldigt bra. Alexander Isak blev inbytt och gjorde det bra men kunde inte bryta Manchester Uniteds backlinje hur mycket han än försökte. Den som kom närmast var Joelinton som på en retur fick ett bra skottläge men återigen så lyckades Uniteds försvarare blocka skottet. Med lite mer tur på sin sida så hade Newcaslte kanske kunnat ta sig tillbaka in i matchen men United stod pall.

Första titeln på 6 år för Manchester United

United-fansen måste känna en enorm lättnad efter finalseger. Efter att ha varit under isen under flera säsonger ser laget nu ut att vara på rejäl fram-march. Stora värvningar och ny taktik från manager Erik Ten Hag. Det är verkligen som ett helt nytt lag där självförtroende och lagkemi är den stora skillnaden. Manchester United är fortfarande med i striden om Premier League-titeln. De är fortfarande med i FA-cupen och de är klara för åttondelsfinal i Europa league. Om allt går vägen kan Manchester United alltså vinna 4 stora titlar denna säsongen. Något de inte varit i närheten under de senaste 10 åren.