Manchester City

Det var en fullmatad fotbollshelg i Premier League där Man City gjorde sitt yuttersta för att knappa in på Arsenal i toppen.

Manchester City briljerade mot Leicester

Det blev inte helt oväntat en promenadseger för City när de tog sig an bottenlaget Leicester hemma på Eithad Stadium under lördagen. City ledde med 3-0 redan i halvtid efter att Jon Stones öppnade målskyttet och Erling Haaland gjorde 2 snabba baljor i den första halvleken. Leicester gjorde sitt bästa för att komma tillbaka. De fick in ett mål men därefter tog de slut, trots ett par fina lägen i slutet på den andra halvleken. Tre poäng för City var ett faktum och de satte därmed press på Arsenal.

Arsenal började bra men tappade igen

Arsenal öppnade matchen mot West Ham på ett briljant sett. Efter 10 minuter ledde ligaledarna med 2-0 och det såg ut att bli en enkel seger. Istället för att behålla pressen valde Arsenal att slå av på takten, precis som de gjorde mot Liverpool förra helgen. Westt Ham blev inbjudna i matchen när de fick en straff efter slarvigt spel i Arsenals backlinje.

I den andra halvlekens 52:a minut gjorde West Ham 2-2 och det resultatet stod sig matchen ut. Manchester City är nu bara 4 poäng efter Arsenal och de har dessutom också en match mindre spelad. Vinner de den så är det en poängs skillnad och lagen möts på Etihad Stadium den 26:e April. Där kan allt avgöras. Vi ser fram emot en spännande upplösning av PL i vår.