Bäst betalda idrottsmän

Idrott har alltid varit en av de mest populära och mest lönsamma branscherna i världen, och idrottsmännen som presterar på högsta nivå är ofta bland de högst betalda personerna i världen. Med tanke på alla gigantiska sponsoravtal och andra delar som göra att idrottsmännen tjänar osannolika summor så är det svårt att göra lista 100% korrekt.

Några av de bäst betalade idrottsmännen 2022

Lionel Messi – Fotboll

Argentinska fotbollsspelaren Lionel Messi förväntas bli den högst betalda idrottsmannen 2022. Messi har varit en av världens bästa fotbollsspelare i över ett decennium. Efter att skrivit på för den franska klubben Paris Saint-Germain efter att ha tillbringat hela sin karriär i Barcelona lär det öka rejält. Hans kontrakt med PSG är värt över 200 miljoner dollar per år. Detta gör honom till den högst betalda idrottsmannen i historien.

Conor McGregor – MMA

Den irländska MMA-fightern Conor McGregor är känd för sin talang på oktagonen och hans förmåga att marknadsföra sig själv utanför ringen. McGregor har haft flera högprofilmatcher under sin karriär, inklusive en match mot Floyd Mayweather Jr. år 2017 som genererade över 600 miljoner dollar i intäkter. McGregor förväntas tjäna över 180 miljoner dollar 2022, vilket gör honom till den näst högst betalda idrottsmannen i världen.

Canelo Alvarez – Boxning

Den mexikanska boxaren Saul ”Canelo” Alvarez är en av de bästa boxarna i världen. Han har vunnit flera världsmästerskapstitlar under sin karriär. Canelo Alvarez är också känd för tjäna väldigt stora pengar på sina matcher. Under 2022 ligger hans inkomster på cirka 150 miljoner dollar.

Lewis Hamilton – Formel 1

Brittiska racerföraren Lewis Hamilton är en av de mest framgångsrika förarna i Formel 1-historien. Han har vunnit sju världsmästerskapstitlar och har ett starkt varumärke utanför banan. Hamilton förväntas ha tjänat över 120 miljoner dollar 2022, vilket gör honom till den fjärde högst betalda idrottsmannen i världen.

Kevin Durant – Basket

Den amerikanska basketspelaren Kevin Durant har varit en av NBA:s stjärnor under det senaste decenniet. Han har vunnit två NBA-mästerskapstitlar och en mängd individuella utmärkelser, inklusive fyra NBA All-Star MVP-utmärkelser. Durant förväntas ha tjänat över 100 miljoner dollar 2022.