Granit Xhaka

Det står nu klart att Granit Xhaka lämnar Arsenal i sommar efter 7 säsonger i klubben. Han har blivit som pånyttfödd efter det att Arteta tagit över klubben och har varit en stor anldening till att Arsenal har varit så bra under den nu avslutande säsongen.

Från kapten till utbuad till hyllad

Det har onekligen varit en krokig resa för Xhaka i Arsenal. Han kom in som en ledare och fick snabbt ta över kaptensbindeln. Men efter några dåliga framträdanden och ett flertal röda kort så fallerade relationen med fansen och Xhaka såg ut att försvinna bort från Arsenal 2019.

Arteta övertalade honom

När Arteta tog över som huvudtränare övertalade han Granit Xhaka att stanna i klubben. Och vilken förvanling det blev. Han vann tillbaka fansen och blev en stor favorit. Även om han inte bar bindeln så var han en av ledarna i laget och avslutar nu med att göra sin bästa säsong i klubben.

Bayer Leverkusen blir ny klubbadress

Med största sannolikhet så är det en flytt tillbaka till Bundesliga som väntar för Xhaka. Bayer Leverkusen och Arsenal är i långt gångna förhandlingar om övergången och summan det prattas om är cirka 180 miljoner kronor.