Wembley

Foto: Arne Müseler

Manchester City är ute efter att ta hem trippeln denna säsongen. Något som inte gjorts sedan Manchester United gjorde det 1998/99. Det gäller alltså att ta hem Premier League, FA-cupen och Champions League under samma säsong. Kan de klara av det denna säsongen?

Semifinalerna spelas på Wembley

Den första semifinalen spelas på lördagen den 22/4. Det är Manchester City mot Sheffield United som gäller. Det borde vara en enkel match för City men i FA-cupen finns det alltid utrymme för skrällar. Det ska dock mycket till för att Sheffield United ska klara av detta. Citys trupp är otroligt bra och bred vilket gör att de kan rotera laget men ändå spela med ett lag som kan slå vilket lag som helst i världen.

Tar City sig vidare till finalen är de ett steg närmare trippeln, detta efter att ha tagit sig vidare till semifinal i Champions League tidigare i veckan.

Man United – Brighton möts på söndag

På söndag är det dags för den andra semifinalen, matchen mellan formstarka Brighton och skadedrabbade Manchester United. Man United åkte ur Europa League tidigare i veckan efter att ha åkt på en rejäl smäll borta mot Sevilla. Brighton å andra sidan har spelat fantastiskt bra sista tiden och vann relativt enkelt mot Chelsea på Stamford Bridge i den senaste Premier League-omgången. Vilket lag som tar sig vidare får vi se på söndag och sedan väntar final i Maj där en mästare ska koras.